Best autotaxaties

Voordelige, snelle en
betrouwbare
BPM-taxaties

Neem contact met ons op voor een snelle en professionele
waarde- of BPM taxatie.

Best autotaxaties

Voordelige, snelle en
betrouwbare
BPM-taxaties

Onze taxateurs voorzien u van handig advies en helpen u met besparing op BPM

Auto importeren naar Nederland

Er worden veel auto’s naar Nederland geïmporteerd omdat de vraag naar auto’s in ons land hoger is dan het aanbod dat we hebben. Per land verschilt het hoe de administratieve afhandeling van import en export vormgegeven is. Wij van Best Auto taxaties helpen je daarbij. Wij bieden betaalbare en persoonlijke services, een uitgebreid taxatierapport en een voordelige BPM taxatie voor elke import. Met onze snelle service is uw voertuig al binnen enkele dagen voor een scherpe prijs getaxeerd en gerapporteerd. Zelf een auto importeren? Bekijk hieronder de stappen.

De fasen van het importeren van een auto

Het importeren van een voertuig bestaat uit een aantal stappen. De oriëntatiefase, het onderhandelen, het definitief maken van de aankoop, het logistiek regelen, een RDW-keuring, de bpm-aangifte, het regelen van kentekenplaten, de verzekering en de garantieperiode.

Op zoek naar een import occasion

Het importeren van occasions begint allemaal met de zoektocht naar een auto om te importeren. Er is veel keus, waaruit duidelijk wordt dat er zeker vanuit Duitsland veel kan worden geïmporteerd. Import uit Duitsland is dan ook veelvoorkomend. U moet echter wel rekening houden met de kosten die er bij import nog bij komen kijken, zoals het transport, de BPM, Btw, importheffing, RDW Keuring, verzekering, kentekenplaten en de taxatiekosten en het bpm-aangifterapport. Hier kunnen wij u bij helpen. Best Auto taxaties is hét bedrijf voor de voordeligste en snelste voertuigtaxaties.

 

Het kopen van een import auto

De volgende stap in de import van auto’s en andere voertuigen is het definitief maken van de aankoop. Zo kan de import vanuit Duitsland, Engeland of een ander land echt beginnen. Hier komen de btw en importheffing bij kijken. Zorg dat u alles van de importovereenkomst begrijpt voordat u tekent en maak duidelijke afspraken over bijvoorbeeld de garantie.

 

Auto transporteren naar Nederland

Hierna moet de import logistiek goed geregeld worden. De geïmporteerde auto naar Nederland vervoeren kan niet 1,2, 3. Het te importeren voertuig heeft geen kentekenplaten, omdat deze in Duitsland vaak bij de koper in plaats van bij de auto horen. Zorg er dus voor dat je het transport door professionele autotransporteurs laat doen.

 

Het doen van BPM taxatie voor import

Nadat het voertuig naar Nederland is getransporteerd, is de import bijna compleet. Het voertuig dient gekeurd te worden. Deze RDW-keuring kan even duren door de toenemende populariteit van import die Nederland ondervindt. Als de afgelopen stappen van import allemaal zijn doorlopen, is het tijd voor de belastingaangifte van de auto, ook wel BPM-aangifte. Dat is een onderdeel waarbij u ook bij ons aan het juiste adres bent. Wij zijn hét taxatie- en BPM-aangiftebedrijf van Eindhoven en omstreken dat zorgt voor de meest voordelige en vakkundige aangifte van BPM, de belasting op personen- en motorvoertuigen. Tijdens de registratie moet dit afgerekend worden en je wilt niet teveel betalen. De berekening hiervan kan op drie manieren: rest bpm op basis van een koerslijst, rest bpm op basis van een afschrijvingstabel en rest bpm op basis van een taxatierapport. Die laatste is vooral van toepassing en voor voertuigen met schades. Het proces van het doen van bpm-aangifte is niet makkelijk. Wij berekenen de officiële fiscale waarde van het voertuig op zorgvuldige wijze. Schakel ons dus in om verzekerd te zijn van een veilige, snelle en zekere afhandeling van de import.

Hierna volgt alleen nog het aanvragen van kentekenplaten en het regelen van verzekering. Ook de garantie is van groot belang, dus wees slim om tijdens de voertuigimport en vóór gebruik ook een onderhoudsbeurt te laten plaatsvinden.