Best autotaxaties

Voordelige, snelle en
betrouwbare
BPM-taxaties

Neem contact met ons op voor een snelle en professionele
waarde- of BPM taxatie.

Best autotaxaties

Voordelige, snelle en
betrouwbare
BPM-taxaties

Onze taxateurs voorzien u van handig advies en helpen u met besparing op BPM

Auto Taxatie

Een auto taxatie is erg belangrijk bij het invoeren van een auto naar Nederland. Er worden veel auto’s naar Nederland geïmporteerd omdat de vraag naar auto’s in ons land hoger is dan het aanbod dat we hebben. Wij van Best Auto Taxaties helpen je bij het taxeren van een auto. Wij bieden betaalbare en eerlijk taxatierapport en een voordelige BPM-berekening voor elke import. Door onze jarenlange ervaring bieden wij snelle auto taxaties voor al uw auto’s.

Auto taxatie na de import

Nadat het voertuig naar Nederland is getransporteerd, kan de auto taxatie beginnen, eerst dient het voertuig gekeurd te worden. Deze RDW-keuring kan even duren door de toenemende populariteit van import die Nederland ondervindt. Als de afgelopen stappen van import allemaal zijn doorlopen, is het tijd voor de belastingaangifte van de auto, ook wel BPM-aangifte. Dat is een onderdeel van de auto taxatie waarbij u ook bij ons aan het juiste adres bent. Wij zijn hét taxatie- en BPM-aangiftebedrijf van Eindhoven en omstreken dat zorgt voor de meest voordelige en vakkundige aangifte van BPM en auto taxaties. Tijdens de registratie moet dit afgerekend worden en u wilt natuurlijk een eerlijke en onderbouwde taxatie. De berekening hiervan kan op drie manieren: rest bpm op basis van een koerslijst, rest bpm op basis van een afschrijvingstabel en rest bpm op basis van een taxatierapport. Die laatste is vooral van toepassing en voor auto taxaties met schades. Het proces van het doen van bpm-aangifte is niet makkelijk. Wij berekenen de officiële fiscale waarde van het voertuig op zorgvuldige wijze. Schakel ons dus in om verzekerd te zijn van een veilige, snelle en zekere afhandeling van de auto taxatie.

Hierna volgt alleen nog het aanvragen van kentekenplaten en het regelen van verzekering.

 

Taxatierapporten

Per land verschilt het hoe de administratieve afhandeling van import vormgegeven is. Wij van Best Autotaxaties helpen je daarbij. Wij bieden betaalbare en persoonlijke services, een uitgebreid taxatierapport na een auto taxatie en een voordelige BPM berekening voor iedere import. Met onze snelle service is uw voertuig al binnen enkele dagen voor een scherpe prijs getaxeerd en gerapporteerd.

 

 

Het opvragen van een taxatierapport

Voor de aangifte van BPM, autobelasting, moet een auto taxatie plaatsvinden. Hieruit komt een auto taxatierapport. Best Auto Taxaties is het juiste bedrijf in Noord-Brabant om dit aan over te laten. Op voordelige, vakkundige en snelle wijze zorgen wij voor een goede auto taxatie. Wij zijn hét taxatie- en BPM-aangiftebedrijf van Eindhoven en omstreken dat zorgt voor de meest voordelige en vakkundige auto taxaties, aangifte van BPM, de belasting op personen- en motorvoertuigen.

 

Taxatierapport voor een voertuig

De berekening kan op drie manieren en is afhankelijk van het voertuig. Voor occasions met schade gaat dit op basis van een taxatierapport. Voor voertuigen zonder schade, kan dit ook op basis van een koerslijst of op basis van een afschrijvingstabel. Dit proces is niet makkelijk, dus het is verstandig om het aan Best Auto Taxaties over te laten voor een zorgvuldig en onafhankelijk proces. Wij zorgen voor een veilige, snelle en zekere afhandeling van de auto taxatie.

 

BPM-aangifte doen met schade

Wanneer uw te importeren voertuig schade heeft, kunt u gebruik maken van een taxatierapport, ook wel de tegenbewijsregeling , om het resterende BPM-bedrag vast te laten berekenen. In ons uitgebreide taxatierapport wordt de waarde vastgesteld bij inkoop van het motorvoertuig door een handelaar in Nederland. Hierdoor wordt de meest actuele waardebepaling gebruikt ten opzichte van de huidige marktomstandigheden en inkoopprijzen. Deze tegenbewijs-regeling geldt alleen voor motorvoertuigen die volgens de wegenverkeerswetgeving aan het verkeer mogen deelnemen. De regeling geldt niet voor een motorvoertuigen met essentiële gebreken waardoor deze niet mogen of kunnen deelnemen aan het verkeer. Deze gebreken moeten eerst hersteld worden alvorens men het voertuig wil invoeren. Een auto heeft essentiële gebreken als hij bestemd is voor sloop of Wacht Op Keuring (WOK-status). Een taxatierapport/tegenbewijs moet afkomstig zijn van een onafhankelijke, erkende auto taxateur en hierdoor fysiek zijn opgenomen. Het rapport van de auto taxatie is een maand geldig.

 

BPM-aangifte voor schadevrije voertuigen

Wanneer uw auto volledig schadevrij is, zijn er twee manieren om het resterende BPM-bedrag te berekenen voor de aangifte bij de Belastingdienst/Douane:

  • BPM-aangifte d.m.v. afschrijvingstabel

Hierbij maakt men gebruik van de forfaitaire tabel  om het afschrijvingspercentage te bepalen en gaat men uit van een bruto BPM van 100%. Vervolgens gaat er per maand dat een voertuig oud is, een percentage af en bepaalt men het afschrijvingspercentage. De werkelijke staat van het voertuig is hierbij niet van toepassing. Mogelijk is dit niet de meest gunstige BPM berekening. Deze methode kan voordeliger zijn wanneer uw voertuig al wat ouder is.

  • BPM-aangifte d.m.v. koerslijst

De BPM aangifte, door middel van een koerslijst, is de te gebruiken methode wanneer het voertuig in een goede staat en zonder schade verkeert. Deze methode berekent de resterende BPM aan de hand van de leeftijd, accessoires, kilometerstand en courantheid van de geïmporteerde auto. Wanneer deze in een door de belastingdienst goedgekeurde koerslijst voorkomt, kan dit lijden tot een hogere afschrijving van de te betalen BPM. Deze methode wordt vooral gebruikt voor jonge en schadevrije voertuigen.