Best autotaxaties

Voordelige, snelle en
betrouwbare
BPM-taxaties

Neem contact met ons op voor een snelle en professionele
waarde- of BPM taxatie.

Best autotaxaties

Voordelige, snelle en
betrouwbare
BPM-taxaties

Onze taxateurs voorzien u van handig advies en helpen u met besparing op BPM

Goedkoop taxatierapport

Wij van Best auto taxaties bieden volledig een goedkoop taxatierapport aan vanaf €179. Indien je een auto wilt importeren is het noodzakelijk om een taxatierapport te hebben. Deze goedkope taxatierapporten zijn ons handelsmerk. Kom langs bij ons op locatie of laat ons langskomen om een goedkoop taxatierapport uit te voeren. De gemiddelde prijs van een taxatierapport ligt rond de €200, maar wij voeren een goedkoop taxatierapport uit vanaf €179.

Waarom een goedkoop taxatierapport?

Een taxatierapport is noodzakelijk indien u een auto wilt importeren naar Nederland. Met een goedkoop taxatierapport kunt u een bpm-aangifte uitvoeren, ook wel de autobelasting genoemd.

Berekening goedkoop taxatierapport

De berekening van een taxatierapport is afhankelijk van het type voortuig en of er schade is aan het voertuig. Zo is het mogelijk voor voertuigen zonder schade om via koerslijst of op basis van een afschrijvingstabel de taxatie uit te voeren.

Voor voertuigen met schade is het alleen mogelijk om te taxeren door middel van een taxatierapport. Een taxatierapport moet worden uitgevoerd door een onafhankelijk taxateur (zoals Best auto taxaties) en is 1 maand geldig. Best auto taxaties biedt de goedkoopste taxatierapporten in de regio Noord-Brabant en Limburg. Best auto taxaties komt zelf de taxatie bij u uitvoeren indien u in de omgeving Noord-Brabant/Limburg woonachtig bent.

Indien een voertuig schade heeft moet hij getaxeerd worden door middel van een taxatierapport, ook wel de tegenbewijsregeling genoemd. In onze uitgebreide en goedkope taxatierapporten wordt de waarde vastgesteld bij inkoop van het motorvoertuig door een handelaar in Nederland.

 

BPM-aangifte voor schadevrije voertuigen

Wanneer uw auto volledig schadevrij is, zijn er twee manieren om het resterende BPM-bedrag te berekenen voor de aangifte bij de Belastingdienst/Douane:

Bpm-aangifte d.m.v. afschrijvingstabel

Hierbij maakt men gebruik van de forfaitaire tabel (hier een link plaatsen naar de tabel van de belastingdienst) om het afschrijvingspercentage te bepalen en gaat men uit van een bruto BPM van 100%. Vervolgens gaat er per maand dat een voertuig oud is, een percentage af en bepaalt men het afschrijvingspercentage. De werkelijke staat van het voertuig is hierbij niet van toepassing. Mogelijk is dit niet de meest gunstige BPM berekening. Deze methode kan voordeliger zijn wanneer uw voertuig al wat ouder is.

Bpm-aangifte d.m.v. koerslijst

De BPM aangifte, door middel van een koerslijst, is de te gebruiken methode wanneer het voertuig in een goede staat en zonder schade verkeert. Deze methode berekent de resterende BPM aan de hand van de leeftijd, accessoires, kilometerstand en courantheid van de geïmporteerde auto. Wanneer deze in een door de belastingdienst goedgekeurde koerslijst voorkomt, kan dit lijden tot een hogere afschrijving van de te betalen BPM. Deze methode wordt vooral gebruikt voor jonge en schadevrije voertuigen.