Best autotaxaties

Voordelige, snelle en
betrouwbare
BPM-taxaties

Neem contact met ons op voor een snelle en professionele
waarde- of BPM taxatie.

Best autotaxaties

Voordelige, snelle en
betrouwbare
BPM-taxaties

Onze taxateurs voorzien u van handig advies en helpen u met besparing op BPM

Taxatierapporten

Er worden veel auto’s naar Nederland geïmporteerd omdat de vraag naar auto’s in ons land hoger is dan het aanbod dat we hebben. Per land verschilt het hoe de administratieve afhandeling van import vormgegeven is. Wij van Best Autotaxaties helpen je daarbij. Wij bieden betaalbare en persoonlijke services, een uitgebreid en onafhankelijk taxatierapport en een voordelige BPM berekening. Taxatierapporten zijn ons handelsmerk, zo maken wij overzichtelijke en betaalbare taxatierapporten voor klanten in heel Nederland en België.

Of het nu gaat om een oldtimer, youngtimer, camper, motor of ander voertuig. Met onze snelle service is uw voertuig al binnen enkele dagen voor een scherpe prijs getaxeerd en gerapporteerd. Zo hebt u snel een betaalbaar taxatierapport. Vooraf kunt u via onze website al online zelf bpm berekenen; dit is een indicatie, geen feit.

Het importeren van een voertuig bestaat uit een aantal stappen. De oriëntatiefase, het onderhandelen, het definitief maken van de aankoop, het logistiek regelen, een RDW-keuring, de bpm-aangifte en het regelen van de kentekenplaten, de verzekering en de garantieperiode.

Het opvragen van taxatierapporten

Voor de aangifte van BPM, ook wel autobelasting, moet taxatie plaatsvinden. Hieruit komen taxatierapporten. Best Autotaxaties is het juiste bedrijf in Noord-Brabant om dit aan over te laten. Op voordelige, vakkundige en snelle wijze zorgen wij voor goed resultaat. Wij zijn hét taxatie- en BPM-aangiftebedrijf van Eindhoven en omstreken dat zorgt voor de meest voordelige en vakkundige aangifte van BPM, de belasting op personen- en motorvoertuigen. We komen voor het taxatierapport op locatie. De belasting moet tijdens de registratie betaald worden, op basis van de taxatierapporten. U wilt niet teveel betalen, dus wij zorgen ervoor dat u een eerlijke berekening in handen krijgt.

Taxatierapporten voor een voertuig

De berekening hiervan kan op drie manieren en is afhankelijk van het voertuig. Voor occasions met schade gaat dit op basis van taxatierapporten. Voor voertuigen zonder schade, kan dit ook op basis van een koerslijst of op basis van een afschrijvingstabel. Dit proces is niet makkelijk, dus het is verstandig om het aan Best Auto Taxaties over te laten voor een zorgvuldig en onafhankelijk proces. Wij zorgen voor een veilige, snelle en zekere afhandeling van de import.

BPM-aangifte doen met schade

Wanneer uw te importeren voertuig schade heeft, kunt u gebruik maken van een taxatierapport, ook wel de tegenbewijsregeling genoemd, om het resterende BPM-bedrag vast te laten berekenen. In onze uitgebreide taxatierapporten wordt de waarde vastgesteld bij inkoop van het motorvoertuig door een handelaar in Nederland. Hierdoor wordt de meest actuele waardebepaling gebruikt ten opzichte van de huidige marktomstandigheden en inkoopprijzen. Deze tegenbewijs regeling geldt alleen voor motorvoertuigen die volgens de wegenverkeerswetgeving aan het verkeer mogen deelnemen. De regeling geldt niet voor een motorvoertuigen met essentiële gebreken waardoor deze niet mogen of kunnen deelnemen aan het verkeer. Deze gebreken moeten eerst hersteld worden alvorens men het voertuig wil invoeren. Een auto heeft essentiële gebreken als hij bestemd is voor sloop of Wacht Op Keuring (WOK-status). Een taxatierapport/tegenbewijs moet afkomstig zijn van een onafhankelijke, erkende taxateur en hierdoor fysiek zijn opgenomen. Het rapport van taxatie is een maand geldig.

Bpm-aangifte voor schadevrije voertuigen

Wanneer uw auto volledig schadevrij is, zijn er twee manieren om het resterende BPM-bedrag te berekenen voor de aangifte bij de Belastingdienst/Douane:

  • Bpm-aangifte d.m.v. afschrijvingstabel

Hierbij maakt men gebruik van de forfaitaire tabel (hier een link plaatsen naar de tabel van de belastingdienst) om het afschrijvingspercentage te bepalen en gaat men uit van een bruto BPM van 100%. Vervolgens gaat er per maand dat een voertuig oud is, een percentage af en bepaalt men het afschrijvingspercentage. De werkelijke staat van het voertuig is hierbij niet van toepassing. Mogelijk is dit niet de meest gunstige BPM berekening. Deze methode kan voordeliger zijn wanneer uw voertuig al wat ouder is.

  • Bpm-aangifte d.m.v. koerslijst

De BPM aangifte, door middel van een koerslijst, is de te gebruiken methode wanneer het voertuig in een goede staat en zonder schade verkeert. Deze methode berekent de resterende BPM aan de hand van de leeftijd, accessoires, kilometerstand en courantheid van de geïmporteerde auto. Wanneer deze in een door de belastingdienst goedgekeurde koerslijst voorkomt, kan dit lijden tot een hogere afschrijving van de te betalen BPM. Deze methode wordt vooral gebruikt voor jonge en schadevrije voertuigen.