Best autotaxaties

Voordelige, snelle en
betrouwbare
BPM-taxaties

Neem contact met ons op voor een snelle en professionele
waarde- of BPM taxatie.

Best autotaxaties

Voordelige, snelle en
betrouwbare
BPM-taxaties

Onze taxateurs voorzien u van handig advies en helpen u met besparing op BPM

Waarom een auto laten taxeren?

Een taxatierapport is nodig om de waarde vast te stellen van je voertuig. De berekening hiervan kan op drie manieren en is afhankelijk van het voertuig. Voor occasions met schade gaat dit op basis van taxatierapporten. Voor voertuigen zonder schade, kan dit ook op basis van een koerslijst of op basis van een afschrijvingstabel. Dus… waarom laten taxeren bij Best autotaxaties?

Voor volledige verzekering

Jaarlijks overkomt het honderden bezitters autobezitters: je auto raakt beschadigd of wordt gestolen. Wie zijn auto met een volledig wil verzekeren, kiest voor een WA-cascopolis (all risk). Hierbij word je geheel schadeloosgesteld. In het geval van oldtimers, klassiekers, bijzondere voertuigen, motoren en campers kan een taxatierapport verplicht zijn om een all-risk verzekering af te sluiten. Let op: het verschilt per voortuig en doeleinde welke taxatie er nodig is. Neem van tevoren contact op met Best auto taxaties om te bespreken welke taxatie er nodig is.

Fiscale redenen

Er kunnen ook fiscale redenen zijn voor een taxatie, bijvoorbeeld als een ondernemer zijn zakelijk aangekochte auto ook privé wil gebruiken. De Belastingdienst ziet graag een WEV taxatie, ook wel Waarde Economisch Verkeer. Om geen problemen te krijgen bij overname van een voertuig van zakelijk naar privé of andersom, is het dan ook erg van belang deze fiscale waardetaxatie bij ons uit te laten voeren.

 

Importeren naar Nederland

Wanneer u een auto importeer naar Nederland bent u verplicht een belastingaangifte van uw auto te doen, ook wel BPM-aangifte. Dat is een onderdeel waarbij u ook bij ons aan het juiste adres bent. Wij zijn hét taxatie- en BPM-aangiftebedrijf van Eindhoven en omstreken dat zorgt voor de meest voordelige en vakkundige aangifte van BPM, de belasting op personen- en motorvoertuigen. Tijdens de registratie moet dit afgerekend worden en je wilt niet te veel betalen. De berekening hiervan kan op drie manieren: rest bpm op basis van een koerslijst, rest bpm op basis van een afschrijvingstabel en rest bpm op basis van een taxatierapport. Die laatste is vooral van toepassing en voor voertuigen met schades. Het proces van het doen van bpm-aangifte is niet makkelijk. Wij berekenen de officiële fiscale waarde van het voertuig op zorgvuldige wijze. Schakel ons dus in om verzekerd te zijn van een veilige, snelle en zekere afhandeling van de import.

Hierna volgt alleen nog het aanvragen van kentekenplaten en het regelen van verzekering. Ook de garantie is van groot belang, dus wees slim om tijdens de voertuigimport en vóór gebruik ook een onderhoudsbeurt te laten plaatsvinden.

 

Tarieven

Een waardetaxatie van Best autotaxatie is mogelijk vanaf €135. U ontvangt het rapport binnen enkele werkdagen via de mail, het taxatierapport heeft een geldigheid van 36 maanden. Hiermee zijn wij een van de snelste en meest voordelige in heel de regio. Het is mogelijk om de waardetaxatie op locatie uit te voeren of om langs te komen bij Best auto taxaties in Eindhoven.