Best autotaxaties

Voordelige, snelle en
betrouwbare
BPM-taxaties

Neem contact met ons op voor een snelle en professionele
waarde- of BPM taxatie.

Best autotaxaties

Voordelige, snelle en
betrouwbare
BPM-taxaties

Onze taxateurs voorzien u van handig advies en helpen u met besparing op BPM

Wat betekent BPM?

Je zal het wel eens voorbij hebben horen komen: BPM. Maar wat betekent BPM nou eigenlijk precies? BPM is letterlijk de belasting van personenauto’s en motorrijwielen. Deze belasting betaalt u in Nederland wanneer u een (nieuwe) personenauto, bestelauto of motor koopt vanuit Nederland of wanneer u deze vanuit het buitenland importeert.

BPM is een deel van de aanschafprijs en kun je zien als aanschafbelasting. De BPM wordt berekend op basis van de CO2-uitstoot in gram/km of op basis van de netto catalogusprijs. Voor personenauto’s geldt dat eerste, voor bestelauto’s, kampeerauto’s en motoren geldt een percentage van het tweede. Bepaalde extra’s zoals accessoires en meerkosten voor bijzondere uitvoeringen betaalt u ook BPM over.

Wat betekent BPM voor de aanschaf van een auto?

Naast BTW dien je BPM te betalen bij het aanschaffen van een (nieuwe) auto. Hoe hoger de CO2-uitstoot van een personenauto, hoe hoger de BPM. Wat betekent BPM dan in gevallen dat het een volledig elektrische auto betreft? Aangezien deze geen CO2 uitstoten, zijn ze vrijgesteld van BPM, tot en met zeker 2024.

Pas na aangifte en betaling van BPM mag u pas de weg op met het voertuig.

Nieuw of import

BPM betaal je over nieuwe auto’s die je in Nederland koopt, of nieuwe of tweedehands auto’s die je naar Nederland importeert. Wat betekent BPM dan voor occasions die je in Nederland koopt? In enkele gevallen betaal je rest-BPM hierover, maar in de meeste gevallen zijn tweedehands auto’s in Nederland vrij van BPM.

Bij Best Autotaxaties kunnen wij zorgen voor het voordeligste BPM-tarief. Door onze ervaring en kennis bekijken wij alle details en bijzonderheden, voor het berekenen van een gunstige BPM. De hoogte van uw BPM is van invloed op uw autoverzekering. Daarom kan een gunstige BPM-waarde ook op de lange termijn voordelig zijn voor u.

Op dit moment is er een vrijstelling van BPM voor bestelauto’s van ondernemers. Hier komt echter vanaf 2024 verandering in en dan zullen ook ondernemers BPM moeten betalen over hun bestelauto’s.